30/45-50-345     |     Coaching, tréning, mentálhigiéné a változásért, kibontakozásért.
Életvitel
Farsang – lehetőség új karakterek megélésére, integrálására, kibontakozásra
2016-02-01
0

Farsang – lehetőség új karakterek megélésére, integrálására, kibontakozásra

Farsang lehetosegeFarsangi beöltözéskor játékosan próbálhatjuk ki azt, amire vágyunk, amik szívesen lennénk, megélnénk (pl. tündér, hős) vagy ami távoli, idegen, ám mégis vonz, foglalkoztat. Jó alkalom arra is, hogy amitől tartunk (pl. „negatív” szereplő, rosszfiú), a minőségét tagadjuk vagy magunktól távol tartjuk (pl. agresszív, együgyü), azt játékos, könnyed formában és közösségben megtehessük, gátlásainkat is legyőzve, megerősödve. Ezáltal is oldódik és kerül hozzánk közelebb vágyott vagy „árny” oldalunk, integráljuk személyiségünkbe, teljesebbé válva. Milyen jó, ha ezt már gyerekkorban megélhetjük farsangkor vagy a mesék révén!

Coachingban, segítő beszélgetésben is gyakran „bújunk” más szereplő bőrébe: a pszichodráma módszereivel külső konfliktuskor ránézhetünk a másik/mások helyzetére, érzéseiket megélve, gondolataikat közelebb hozva. Belső, önmagunkban zajló konfliktusnál pedig a magunkban lévő – gyakran ellentétes v. félelmetes – késztetéseket, belső hangokat hangosítjuk ki, adunk teret, figyelmet és kerül hozzánk közelebb a megismerés, megértés, elfogadás, végül szeretet, hála révén.

Megengedni, hogy legyen az, ami van, amit érzünk. Máskülönben máshol/máshogy, pl. betegségek formájában kér helyet. Üzenetét/tanítását meghallani, funkcióját meglátni. Ezzel betölti feladatát és feloldódik, integrálódik.
Mindez mások és önmagunk tisztább kapcsolódásához és nagyobb elfogadásához, szeretetéhez visz.

Kerülj közelebb vágyott, hiányzó vagy elnyomott részeidhez, szerepeidhez – farsangkor vagy azon túl!