30/45-50-345     |     Coaching, tréning, mentálhigiéné a változásért, kibontakozásért.

Történetem

Közgazdászból segítő szakember

Több mint tíz évig közgazdászként dolgoztam a gazdasági szféra számos területén és feladatkörben, vezetői szinten. Multinacionális vezető cég, hazai kkv és nemzetközi nagyvállalat, üzleti tanácsadás itthon és külföldön, versenyszféra, közszféra, érdekképviselet, non-profit szektor egyaránt színesítette utamat, gazdagította tapasztalatomat. Ezzel párhuzamosan képződtem tovább először szakmai, majd önismereti, illetve fejlesztői irányba, hogy egy nagy váltással korábbi hobbimból hivatásomat élhessem.

Saját életem csúcspontjai, valamint nehézségei és régi kérdéseim, álmaim indítottak el és tanítottak meg arra, hogy milyen fontos tudnom, ki is vagyok igazán, mi mozgat és lelkesít, mit szeretnék igazán az életemben és hogyan tudok céljaimért eredményesen tenni. Hálás vagyok, hogy mára mindezekkel a tapasztalatokkal, megéléseimmel, fejlődésem és megtett utam révén segíthetem mások változását.

Fiatal korom óta számos közösség aktív szervezője, fejlesztője, vezetője vagyok. Sokak életét kísértem, támogattam. Ebben a fajta fejlesztői munkában – amit először több évtizede civil közösségeimben élhettem meg –  hivatásomra leltem.

A személyes fejlődés támogatásának jegyében: coaching, tréningek, mentálhigiéné, szervezetfejlesztés, segítő beszélgetések, önismereti csoportok, női csoportok, párkapcsolati workshopok, előadások, közösségi beszélgetős estek, stb.

Változatos közgazdász éveim során jöttem rá, hogy habár szeretem a számokat, a logikát, ám az embereket sokkal jobban. Kerestem azt a tevékenységet, amit szenvedéllyel tudok csinálni, feltölt és ami iránt tartós marad a lelkesedésem. Végül önkénteskedéseimben leltem rá ezekre a vágyott minőségre és állt össze korábbi – ebben szépen beleilleszkedő, ezt előkészítő – tevékenységeim egy színes képpé, fűződött fel egy közös szálra. Inspiráló életcélommá vált kísérni és látni mások fejlődését, abból fakadó örömüket, támogatni a kibontakozásukat, amikor rátalálnak céljukra, boldogabb megélésükre és elindulnak a megvalósításuk felé, még jobban azt az életet élve, ami belülről fűti őket.

Honlapom összefogja a 10 év közgazdász munkám, ill. több évtizednyi civil önkénteskedésem alatt kirajzolódott, gyakorlott és szakmailag is képződött hivatásomat: fejlesztés, kísérés – coaching, önismereti csoportok, tréningek, mentálhigiénés beszélgetések formájában. Szenvedélyem a fejlesztés és felfedezés – magamat, másokat, világot és másokkal is mindezeket. Hiszek a változás lehetőségében és erejében s ezt próbálom másoknak is megmutatni és saját útjukon támogatni. Szeretek kapcsolódni, gyönyörködni, megilletődéssel rácsodálkozni. Bízom az emberekben, a jószándékban, az együttműködésben, a közös(ség)ben. Lelkesítenek a szép dolgok, pozitív ügyek, értékteremtés, tervezés, találkozások, meghitt pillanatok. És természetesen én is úton vagyok folyamatosan kibontakozó életemben.

Segítem a változás folyamatát, hogy jobban megtaláld és megéld az utat önmagadhoz, céljaidhoz, életed kibontakoztatásához. Hogy elhiggyed, hogy képes vagy álmaidat megvalósítani, jól-létedért tenni és boldogabban élni. Mert lehet – személyes és sokak tapasztalata ez (néhányat nemsokára a ‘Kibontakozók’ menüpont alatt is olvashatsz).

***

Mindig is szerettem fejleszteni, a világot egy kicsivel is jobbá tenni. Ez a lelkesedésem egy irányban tudott tartós maradni: az emberek felé. Gyönyörködök életükben, kibontakozó útjukban, látható-láthatatlan szálakban, felső vezetésben. Ez olyannyira tevékenységem, hivatásom – több megerősítéssel is kísért – kulcsszava lett, hogy honlapomat is így neveztem el.

A kibontakozo.hu egyrészt összefoglalja segítő tevékenységeimet, szakmai profilomat, másrészt kibontakozó életutakkal, szép történetekkel és idézetekkel, linkekkel célom, hogy inspirációt, reményt, meghittséget és örömöt találhass. Az egyszerűbb, közvetlenebb, emberhangúbb kapcsolat érdekében itt a honlapon is tegező viszonyt használok.