30/45-50-345     |     Coaching, tréning, mentálhigiéné a változásért, kibontakozásért.
Életvitel
Interjúm Pálferivel az önkéntességről, jó segítőről
2015-12-10
0

A szombati önkéntesség világnapja alkalmából Pál Feri gondolatai a jó segítőről, a személyes találkozások erejéről, a “valami több” felfedezéséről.
Örülök, hogy életem első interjúját Ferivel készíthettem :).
Hála minden önkéntesnek, aki idejét, energiáját, szívét adja bármilyen jó ügyhöz, másokért, szebb/gyógyuló világért!
Mindig lenyűgöznek és meghatnak a szívből jövő, másokat segítő kezdeményezések. És hogy érzékenységünket, emberségünket a mai világban is megőriztük.


Néhány gondolat Feritől:
Rácsodálkozni, az élet mennyivel több, mint amennyit addig láttam, felfedeztem. Ezzel bennem is létrejön egy nagyobb tágasság.
Személyes találkozások, kapcsolatok jönnek létre, mely óriási átformáló erővel bírnak.
Segítőként nem kell tökéletesnek lennünk – a cselekvőképesség, a bátorság, az elszántság első néhány lépésére van szükség döntően.
Az emberségünkkel vagyunk ott a találkozásban. Érdekel-e engem Ő vagy nem? Ha ezt a gyermeki kíváncsiságot és érdeklődésünket fenntartjuk, akkor abból sok minden tud fakadni.
Annak van igazán gyógyító ereje, hogy a személyükkel, érdeklődésükkel, érzéseikkel vannak ott és hogy számít a személyes találkozás, tétje van.
Adjuk önmagunkat és legyünk nyitottak arra, hogy felismerjük és felfedezzük, hogy mi a jó a másiknak. De érdemes minden találkozásból valamit megsejteni, meglátni, rácsodálkozni, hogy vmi többet meglássunk.


https://www.youtube.com/watch?v=AjJ67HT-2rA&feature=youtu.be