30/45-50-345     |     Coaching, tréning, mentálhigiéné a változásért, kibontakozásért.
Coaching
Hasznos gyakorlatok 1. – „Értékeim listája”
2016-04-05
0

Ertekek listaja_Kibontakozo

Hasznos gyakorlatok 1. – „Értékeim listája”

 

Indul a ‘Hasznos gyakorlatok’ bejegyzés-sorozatom, amiben eredményes, gyors és élvezetes módszereket találhatsz változáshoz, örömteli kibontakozáshoz.

 

„Értékeim listája”

 

Karrierváltáshoz, önbizalom-erősítéshez és ezáltal boldogabb kapcsolatokhoz különösen is ajánlom – erős hatása miatt egyéni fejlesztésben, coachingban és csoportjaimban egyaránt gyakran használom:

 

Írd össze az értékeidet, pozitív tulajdonságaidat, aminek örülsz, amire büszke vagy. Külsőt-belsőt egyaránt.
Érdemes többször is nekiülni, még ha azt is gondolod, hogy már nem tudsz többet. Utólag pedig érzéseidet és gondolataidat is megfigyelni – első reakció, írás közben, sorrendiség, stb., és végül, hogy hogy vagy az eredménnyel, milyen ránézned a listádra.
Ezután kérdezz meg min. 5 ismerőst, barátot, családtagot, kollégát, főnököt, stb., ők mit mondanának Rólad, nekik mi jut eszébe.
Vesd össze a listákat, egészítsd ki a sajátodat azzal, amivel egyetértesz, igaznak találod. Elgondolkozhatsz azokon, ami új/meglepő/elutasítanád – vajon ők miért mondhatták.
A nagyobb hatás érdekében kiteheted a listát jól látható helyre vagy többször előveheted, ránézhetsz, hogy még jobban átérezd, elhidd, hogy ez mind Te vagy!
Ez a gyakorlat sokat segít többek között a megfelelő munka megtalálásához, magabiztosabb fellépéshez, boldogabb mindennapokhoz, kapcsolatokhoz.

 

Örömteli használatot, felfedezést, megerősödést!

 

Folytatásban jön majd rövidebb-hosszabb módszerek a menedzsment, pszichológia, coaching területéről, pl. célkitűzés, montázs, swot, kommunikációs technikák, gyors átkeretező/energizáló kérdések, stb.